Alternatieven voor glutenvrij vlees voor uw dieet

Alternatieven voor glutenvrij vlees voor uw dieet

Wanneer mensen erover nadenken om meer groenten en minder vlees te eten, schakelen ze meestal onmiddellijk over op een "tarwevrij" dieet en missen ze volledig de kans om veel gezondere vormen van voedsel te consumeren, zoals glutenvrij vlees. Veel van de nepvleesproducten van tegenwoordig zijn gebaseerd op soja- of maïseiwitten, maar zelfs daarmee zijn er nog genoeg veganistische opties beschikbaar. Helaas, voor degenen die allergisch zijn voor gluten, bevatten de meeste vleesalternatieven die er tegenwoordig zijn eigenlijk tarwe als ingrediënt. Dit betekent dat als u geen coeliakie bent, u absoluut geen enkele vorm van vlees hoeft in te nemen! Gelukkig zijn er echter genoeg veganistische alternatieven die helemaal niets met dieren te maken hebben (gluten of anderszins).

Glutenvrij vlees

Misschien is een van mijn favoriete veganistische recepten een eenvoudige marinarasaus of een quiche op basis van bonen Glutenvrij Vlees. Het enige probleem dat ik heb is dat het niet erg authentiek smaakt; maar gelukkig zijn er andere veganistische alternatieven die een beetje anders zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een braadpan op basis van groenten. Het is niet alleen gemaakt met bonen, maar het heeft ook een zekere voedingswaarde (afhankelijk van de soort bonen die je gebruikt) en kan ook op verschillende manieren worden gebruikt. In plaats van het alleen als saus te serveren om op een geroosterde groente te gooien, kun je bijvoorbeeld ook een puree maken en deze in een aantal verschillende kookmethodes gebruiken.

Als je geen vegetariër bent en je wilt meer vlees in je dieet opnemen (onthoud dat sommige dierlijke producten gluten bevatten), dan zou ik zeker aanraden om zoiets als een roergebakken marinara of bonensalade te proberen. Deze alternatieven voor gezonde maaltijden zijn er in verschillende smaken en zijn perfect voor mensen met allergieën of mensen met een algemene afkeer van vlees. Een andere mogelijkheid is om een appel, peer of wortel te roerbakken en toe te voegen aan een salade. Hoewel dit misschien vreemd klinkt, is het eigenlijk een van de betere vegetarische vleesalternatieven die er zijn, omdat het een beetje crunch toevoegt en echt de textuur doorsnijdt van alles waarmee het gepaard gaat. Probeer het eens!

Zoek meer informatie op: https://cooltomeatyou.nl/